vineri, 10 decembrie 2010

Google a lansat Street View şi în România: Bucureşti, Cluj şi Sibiu, printre oraşele "vizate"

Serviciul Street View, oferit de Google, este disponibil, începând de miercuri, si în România. Deocamdata, acesta acopera opt mari orase si câteva statiuni de schi. România este a 27-a tara în care este lansat acest serviciu.

Street View este un serviciu lansat în 2007 care ofera imagini panoramice la nivelul mai multor strazi din lume. Initial, aplicatia era valabila numai în unele orase din SUA, însa în ultimul timp s-a extins în mai multe tari.


Printre orasele din România acoperite de acest serviciu se numara Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Cluj, Constanta si Oradea. În total, aproape 6.000 de kilometri.


De-a lungul timpului, aplicatia oferita de Google a avut parte si de o serie de critici referitoare la încalcarea dreptului la intimitate. Astfel, fetele oamenilor si placutele de înmatriculare sunt neclare, pentru a nu putea fi identificate. În plus, daca utilizatorii considera unele imagini inadecvate, le pot elimina prin optiunea "Raportati o problema" din partea de jos a fiecarei imagini.



View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu