miercuri, 8 decembrie 2010

Google lansează Nexus S şi noua platformă Android 2.3

Google a prezentat cea mai noua versiune a sistemului sau de operare Android plus un nou telefon care îl utilizeaza. Compania a anuntat Android 2.3 ( cunoscut si ca Gingerbread), cea mai rapida versiune a sistemul de operare pentru telefoane mobile, care vine si cu o serie de îmbunatatiri, inclusiv o interfata, o noua tastatura, Internet calling (apel video), functii copy/paste îmbunatatite, si altele relateaza ITP.net.

Gingerbread include si suportul pentru Near Field Communications (NFC) – o tehnologie wireless cu raza scurta, prin care device-ul ofera date despre obiectele care dispun de un cip NFC. În urmatoarele saptamâni Gingerbread va fi disponibil ca un soft open source, potrivit Google.


Prezentare Nexus SPrimul telefon care ruleaza Gingerbread, anuntat simultan cu SO-ul, completeaza gama smartphone-urilor Google Nexus. Nexus S a fost dezvoltat împreuna cu Samsung si dispune de un ecran de 4 inch (rezolutie 800x480 pixeli), camere frontale si posterioare (cea posterioara - 5MP, cu blitz), memorie interna de 16 GB, intrare de 3,5 mm pentru casti, port Micro USB si hardware NFC (near field communication). Telefonul foloseste un procesor Hummingbird la 1GHz, ca si iPhone 4.


Smartphone-ul va putea fi cumparat în Statele Unite din 16 decembrie, iar în Europa, din 20 decembrie. Google a lansat SO-ul Android în 2008, în prezent existând peste 100 de device-uri diferite care utilizeaza aceasta platforma, 200.000 dintre acestea fiind activate zilnic.


Pentru mai multe amanunte despre Nexus S accesati acest link.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu