Rezultatele cercetarilor vor ajuta la descoperirea unor noi forme de viata, inclusiv extraterestre, sustin cercetatorii americani.
“Definitia vietii tocmai s-a extins”, a declarat Ed Weiler, de la NASA. “Pe masura ce ne intensificam eforturile de a descoperi semne de viata în sistemul nostru solar, trebuie sa gândim la o scara mai larga, mai diversificata si sa luam în calcul viata asa cum o stim”, a spus el.
Descoperirea va mari orizonturile biologiei si va ajuta la extinderea cautarii vietii extraterestre, se arata pe site-ul Agentiei Spatiale Americane. Rezultatele cercetarilor sunt publicate si în revista Science Express.
Bacteria proaspat descoperita, GFAJ-1, face parte din familia mai comuna Gammaproteobacteria. Cercetatorii au reusit chiar sa le “creasca” în laborator, dupa ce au luat mostre de noroi din lacul Mono.
“Stim ca unele bacterii pot respira arsenic, dar am descoperit una care face ceva nou: îsi construieste parti din arsenic”, a declarat Felisa Wolfe-Simon, cercetator în cadrul Programului de astrobiologie al NASA. “Daca ceva de pe Pamânt poate face ceva atât de surprinzator, la ce altceva ne putem astepta de la viata?”, a mai spus cercetatoarea.
Specialistii de la NASA au anuntat, în noiembrie, descoperirea unei gauri negre
Aceasta este a doua conferinta de presa sustinuta de NASA în ultima perioada. La mijlocul lunii noiembrie specialistii americani anuntau ca vor face publica o descoperire "a unui obiect exceptional în vecinatatea noastra cosmica".
Atunci a fost vorba despre dovezi ale celei mai noi gauri negre cunoscute pâna acum, descoperite de astronomi. Gaura neagra se afla în apropierea cosmica, la aproximativ 50 milioane de ani lumina de pamânt. Este veche de aproximativ 30 de ani si reprezinta o oportunitate unica pentru studierea garurilor negre înca de la formare, potrivit site-ului oficial NASA.
Cercetatorii spera sa-i ajute sa înteleaga mai bine cum explodeaza stelele de mari dimensiuni, care dintre ele lasa loc unor gauri negre sau câte astfel de gauri exista în Galaxia noastra.
De asemenea, aceasta gaura neagra ar putea ajuta oamenii de stiinta sa înteleaga mai bine cum explodeaza stelele masive, care dintre ele creaza gauri negre sau stele neutronice sau câte astfel de corpuri exista în galaxia noastra.
NASA anunta descoperirea unei gauri negre
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu