vineri, 3 decembrie 2010

WikiLeaks, mutat pe un domeniu de Elveţia după ce a fost închis din cauza numeroaselor atacuri cibernetice

Site-ul WikiLeaks, care a publicat începând de duminica o serie de mesaje diplomatice americane, a început sa functioneze din nou, vineri, la o noua adresa, elvetiana (wikileaks.ch), dupa o întrerupere de sase ore, informeaza AFP.

„WikiLeaks s-a mutat în Elvetia", se arata într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit BBC, site-ul WikiLeaks nu mai putea fi vizualizat, dupa ce providerul de domenii EveryDNS.net a blocat accesul din cauza numeroaselor atacuri cibernetice la adresa sa.

Providerul a precizat ca atacurile îi ameninta infrastructura si accesul catre mii de alte site-uri gazduite de acesta.

Într-o postare pe Twitter, Wikileaks a admis faptul ca domeniul sau a fost sters de EveryDNS.net. Nu se stie cât va dura întreruperea accesului.

EveryDNS.net a emis catre Wikileaks o notificare de închidere care a expirat pe 2 decembrie, se arata într-un comuniat postat pe site-ul companiei care furnizeaza domenii.

Wikileaks a cerut Amazon.com sa îi gazduiasca site-ul, însa compania a renuntat la întelegere miercuri, o miscare aprobata de oficialii americani. Wikileaks a declarat ca site-ul sau este acum gazduit de servere din Europa.

WikiLeaks a început duminica publicarea a peste 250.000 de note diplomatice americane, provocând iritarea Statelor Unite si a altor tari. Site-ul WikiLeaks a fost vizat, în ultimele zile, de numeroase atacuri cibernetice în urma carora serviciul online a fost oprit.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu