duminică, 12 decembrie 2010

Microsoft oferă 15 miliarde de dolari pentru Facebook; se loveşte de refuzul repetat al lui Zuckerberg

15 miliarde de dolari este o sumă importantă chiar şi pentru giganţi din telecom şi IT, dar se pare că nu este de ajuns pentru a cumpăra Facebook, după cum a aflat Microsoft pe propria piele. Reţineţi totuşi că oferta nu a fost făcută recent, dar ea a fost confirmată de către Fritz Lanman, senior director de strategie şi achiziţii al Microsoft.
Microsoft oferă 15 miliarde de dolari pentru Facebook; se loveşte de refuzul repetat al lui Zuckerberg

Lanman a recunoscut că Microsoft a încercat să cumpere Facebook, după ce i s-a cerut să confirme zvonul conform căruia gigantul din Redmond a avut nu una, ci mai multe tentative de a achiziţiona serviciul creat de Zuckerberg. Motivul pentru această achiziţie ar fi fost faptul că Microsoft a găsit multe puncte în comun cu Facebook, iar în cazul în care sunteți curioşi, oferta de 15 miliarde de dolari a venit în 2007.

Cartea "Efectul Facebook" detaliază această poveste, menţionând că Steve Ballmer l-ar fi întrebat pe Zuckerberg direct dacă doreşte să vândă compania sa pentru 15 miliarde de dolari. Fondatorul Facebook a răspuns că nu doreşte să vândă compania, dacă nu va continua să aibă controlul său. Ballmer a mai avut câteva tentative de cumpărare, unele chiar bine puse la punct, ce implicau achiziţionarea pe segmente a gigantului reţelelor de socializare.

Totuşi, Zuckerberg a respins toate ofertele, iar Microsoft a trebuit să se mulţumească cu o cotă parte de 240 de milioane de dolari din acţiunile companiei. Oare cine ar avea finanţele necesare pentru a cumpăra Facebook? De vreme ce se vehicula la un moment dat teoria că Apple ar dori să cumpere Sony, de ce nu ar putea aloca o sumă "modestă" şi pentru Facebook?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu