joi, 25 noiembrie 2010

Chinezii vor scoate pe piaţă cel mai rapid tren din lume - 400 km/h (VIDEO)

În timp ce trenurile din România au întârzieri istorice, chinezii nu stiu ce sa mai inventeze ca sa trasforme calatoriile cu trenul în voiaj de placere. Peste doi ani o calatorie care acum dureaza zece ore, între Beijing si Shanghai, va dura mai putin de patru ore. Cu cel mai rapid tren din lume, construit de o firma canadiana.


Pare un avion, dar nu este decât un tren. Cu care, la o viteza de aproape 400 km pe ora, cei 1.300 de km, dintre Shanghai si Beijing, nici nu se vor simti.


Nu e numai un tren rapid, ci si ecologic si silentios.


Interiorul trenului este oglinda cerintelor de pe piata, din acest moment. Pentru trenurile de mare viteza, exista asteptari foarte mari, care pleaca de la standardele unui avion de business. Cu alte cuvinte, pare un avion.


Trenul are sali de conferinta, saloane VIP, restaurant si bar. Fiecare scaun este prevazut cu priza, conexiune la internet, monitor pe care se pot vedea detaliile calatoriei iar sistemul de climatizare se regleaza în functie de numarul de pasageri.


Acesta reflecta necesitatea operatorilor feroviari de a face bani cu un tren. Este o necesitate sa ai trenuri de mare viteza. Trenul atrage, în special, calatorii de business care sunt dispusi sa investeasca în biletele de tren.


Trenul care are o capacitate de 1300 de locuri va intra în exploatare începînd cu 2012.


Observator


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu