marți, 30 noiembrie 2010

Facebook, folosit de armata israeliană pentru identificarea femeilor care se sustrag serviciului militar

Reteaua de socializare Facebook este folosita de armata israeliana pentru a descoperi tinerele femei care se sustrag de la serviciul militar sustinând ca sunt evreice practicante, relateaza AFP, care citeaza cotidianul Jerusalem Post.

Armata a demascat pâna acum 1.000 de femei cu ajutorul Facebook. Acestea au mintit pentru a nu efectua stagiul militar, a declarat un oficial militar de rang înalt pentru cotidianul citat.

Una dintre tinere a fost identificata dupa ce si-a postat o fotografie dintr-un restaurant unde nu se servea mâncare cuser, mai precis nu respecta regulile alimentare foarte stricte ale iudaismului. Alte femei au cazut în capcana unor soldati si au acceptat invitatiile acestora vineri seara, când începe sabatul, a spus oficialul militar.

Israelienii care au împlinit 18 ani sunt obligati sa efectueze serviciul militar - trei ani pentru tineri si doi pentru tinere. Sunt scutite de stagiul militar femeile care semneaza o declaratie conform careia pot mânca doar hrana cuser si nu pot lucra în timpul sabatului (de vineri seara pâna sâmbata seara). Armata trebuie sa verifice aceste declaratii în 60 de zile dupa ce o astfel de declaratie este semnata.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu