marți, 23 noiembrie 2010

NVIDIA lansează GTX 580, noi unităţi de procesare vizuală DX11 bazate pe arhitectura Fermi

NVIDIA a lansat, marti, noi unitati de procesare vizuala bazate pe arhitectura Fermi – GTX 580 – care beneficiaza de o noua configuratie la nivel de tranzistor pentru a oferi mai multa putere, eficienta si performanta, în comparatie cu generatia anterioara.

Unitatea GeForce GTX 580 ofera performanta pentru jocurile DirectX 11 (DX11) si suport pentru NVIDIA 3D Vision Surround, PhysX, SLI si pentru tehnologia CUDA, îmbunatatind performantele PC-urilor bazate pe tehnologia GeForce. Solutia termica cu un compartimentul special pentru vapori si noua arhitectura îmbunatatita transforma seria GTX 580 într-una rapida si silentioasa, oferind cu pâna la 35% mai multa performanta per watt si fiind cu 30% mai rapida decât generatia anterioara GeForce GTX 480.


”Pentru Crysis 2 vom beneficia de avantajele oferite de noile unitati NVIDIA GeForce GTX 580 GPU”, a afirmat Cevat Yerli, presedinte si CEO al Crytek. “Un super soldat care trebuie sa salveze orasul New York de invazia extraterestra are nevoie de cea mai buna tehnologie existenta. Aceasta nu se regaseste doar în uniforma sa Nanosuit, ci este prezenta si în grafica DX11 extrem de apropiata de realitate, pe care unitatile GeForce GTX 580 o ofera gamerilor.”


“La Epic am standardizat unitatile NVIDIA GeForce GPU pentru dezvoltarea Unreal Engine 3”, a afirmat Tim Sweeney, Fondator Epic Games. “Unitatea GTX 580 ofera mai multa putere de randare decât generatia anterioara de unitati premium NVIDIA, datorita noului sistem de racire mai silentios. GTX 580 ofera cele mai bune rezultate atât pentru inginerii care lucreaza cu tehnologia Unreal, cât si pentru utlizatorii care îsi doresc cea mai puternica experienta de gaming”.


Fiind compatibila cu tehnologiile NVIDIA 3D Vision si NVIDIA Surround, unitatea GeForce GTX 580 ofera utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de jocuri în format high definition, de a viziona filme 3D de pe suport Blu-ray, pe un singur ecran, sau de a duce experienta 3D la un nou nivel, printr-o vizionare cu ajutorul unui sistem panoramic de monitoare.


Unitatile GeForce GTX580 vor fi disponibile la nivel international începând de marti prin intermediul partenerilor precum ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac si altii. Unitatile vor fi disponibile imediat la un pret estimativ de 479 de euro.


Caracteristile principale ale unitatii de proesare vizuala GeForce GTX 580:


· 512 nuclee si 16 motoare PolyMorph ofera o putere sporita de teselare si de procesare pentru jocuri


· Un spor al raportului de eficienta performanta/watt de pâna la 35 de procente


· Un nou compartiment destinat vaporilor transforma noile unitati GPU în cele mai silentioase unitati GPU din acest segment


· Un nou nivel în realism - 2 miliarde de triunghiuri/secunda


· Ofera dezvoltatorilor de jocuri libertatea de a crea jocuri extrem de complexe, bazate pe tehnologia DX11.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu