vineri, 19 noiembrie 2010

O eroare Google Maps provoacă un conflict între Nicaragua şi Costa Rica

Oficialii Google si-au cerut scuze si au promis ca vor repara o greseala care a amplificat o disputa teritoriala si a declansat o invazie a unui teritoriu din America Centrala.

“Am stabilit ca a fost vorba într-adevar de o eroare”, se arata într-o declaratie oficiala Google. Comunicatul de presa a aparut dupa ce un comandat din Nicaragua a folosit harta gresita ca justificare pentru o incursiune în Costa Rica, saptamâna trecuta.


Harta eronata arata ca Nicaragua avea mai mult teritoriu decât poseda în mod oficial, potrivit hartilor din zona ale Departamentului de Stat American


În momentul în care Costa Rica s-a plâns de invazia trupelor din Nicaragua, comandatul acestora a spus ca nu a gresit cu nimic. În cadrul unui interviu acordat unui ziar, el a indicat harta Google si a refuzat sa-si mute trupele din acea zona.


“Costa Rica” îsi vede demnitatea calcata în picioare“, a declarat presedintele tarii, Laura Chinchilla, care a apelat la alte natiuni pentru a media conflictul.


Costa Rica este o tara mica, fara armata. Pe de alta parte, Nicaragua a cerut Google sa nu modifice harta, relateaza New York Daily News, citat de Newser.com. Disputa care a început în urma cu 200 de ani, a fost reaprinsa recent dupa ce Nicaragua a început sa dragheze râul San Juan, care reprezinta granita dintre cele doua natiuni, pentru a-i schimba cursul.


View the original article here


New reverse phone lookup service revolutionizing the marketplace. Includes phone numbers, addresses, background checks & more. Earn on new And repeat customers. Banners, search boxes, landing pages and more at www.reversephonecheck.com/affiliates


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu