sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Premieră istorică: Atomi de antimaterie, "ţinuţi captivi" pentru o fracţiune de secundă

Oamenii de stiinta de la Centrul European de Cercetare Nucleara (CERN) au reusit, în premiera pentru omenire, sa captureze atomi de antimaterie, relateaza BBC. Cercetatorii de la Large Hadron Collider au reusit sa mentina stabili 38 de atomi de antihidrogen, pentru o fractiune de secunda.

Antihidrogenul a mai fost produs si în trecut însa s-a dezintegrat instantaneu atunci când a întâlnit materia obisnuita.


Echipa de cercetatori sustine ca abilitatea de a studia asemenea atomi antimaterie va permite efectuarea unor teste fizice care pâna acum erau imposibile.


Unul dintre marile mistere studiate de fizicieni este reprezentat de întrebarea: de ce este lumea construita preponderent din materie si nu din antimaterie?; legile fizicii nu fac distinctie între cele doua, care ar fi trebuit sa fie create în cantitati egale la nasterea Universului.


View the original article here


Copy your personal media from DVDs, Blu-Ray, and/or YouTube to be able to play on iPod, Cell phones, Computers, iPhone and Apple Tv. Converts 1 in 10 visitors, see affiliate page for proof!


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu