miercuri, 17 noiembrie 2010

Un avion din hârtie a fost lansat în spaţiu de o echipă de entuziaşti britanici

O echipa de entuziasti britanici au lansat si recuperat apoi o “naveta spatiala fabricata din hartie si paie din plastic. Avionul de hârtie are o anvergura a aripilor de aproape un metru si a fost trimis în atmosfera dintr-un balon cu heliu, relateaza BBC, citat de Newser.com.

“Aparatul de zbor” a si filmat aventura sa din spatiu, prin intermediul unei mini-camere. A aterizat aproape fara a fi deteriorat, la aproximativ 40 de kilometri de punctul lansarii sale.


Proiectul a costat aproximativ 12.000 de dolari. “Am fost uimiti de succesul proiectului, absolut încântati de el”, a spus unul dintre exloratorii spatiali amatori.


“Nu as fi crezut ca mai gasim avionul. Ar fi putut sa ajunga oriunde si eram sigur ca se va face bucati”, a mai spus britanicul.


 De curând un alt “proiect spatial” a fost pus în practica de un american, care a trimis împreuna cu fiul sau, un iPhone în stratosfera, pentru a vedea curbura Terrei.


Dispozitivul a fost atasat unui balon meteorologic, într-o cutie de polistiren în care a fost fixata si o camera video. Dupa opt luni de testare, cei doi au reusit sa ridice balonul la aproximativ 30 de km si sa capteze imagini incredibile ale Pamântului.


Top paying program offers the quickest and easiest way to find complete owner information for phone numbers, with access to many more public records searches from the members area. 100% satisfaction guarantee for our members means webmasters earn more.


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu