luni, 29 noiembrie 2010

Link-urile de pe FaceBook infectează unul din cinci calculatoare

Unul din cinci utilizatori ai FaceBook este expus la malware din cauza link-urilor pe care le acceseaza pe site-ul de socializare, sustin cercetatori din domeniul securitatii online, citati de BBC News. Compania BitDefender a anuntat detectarea unor astfel de link-uri periculoase în fluxul news feed al FaceBook, la peste 20% dintre utilizatorii site-ului de socializare.

Printr-un click pe un link “infectat”, utilizatorii se pot trezi cu virusi instalati pe calculator. FaceBook sustine ca a demarat deja un program de identificare si îndepartare a acestor link-uri.

Specialistii BitDefender au stabilit aceste cifre dupa analiza datelor a 14.000 de utilizatori FaceBook care si-au instalat o aplicatie de securitate denumita safego, speciala pentru site-ul de socializare.

La o luna de la lansarea safego, acesta a analizat 17 milioane de postari pe FaceBook, potrivit BitDefender. Majoritatea infectiilor au fost asociate cu aplicatii scrise de dezvoltatori independenti, care promiteau recompense pentru a-i determina pe utilizatori sa-si instaleze malware-ul, sustin expertii companiei de securitate.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu