marți, 30 noiembrie 2010

Guvernul se pregăteşte să lanseze site-ul pe care românii ar trebui să-şi poată plăti taxele online

Executivul se pregateste sa lanseze site-ul e-România, unde, teoretic, orice cetatean român îsi poate plati online taxele catre stat . Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca, de la începul anului viitor, platile vor deveni posibile. Ministrul nu a reusit însa sa explice foarte bine cum va functiona exact site-ul.

Teoretic, site-ul e-România îi va avantaja pe cei care stau cu orele la coada la ghisee, pentru a-si plati impozitele. Toate institutiile publice vor fi obligate sa implementeze serviciul de plata online. Atât persoanele fizice, cât si cele juridice. Un astfel de sistem aduce si economiii în bugetele institutiilor.


Totusi, ramân foarte multe întrebari despre noul sistem, la care nici macar ministrul Comunicatiilor n-a stiut sa raspunda.


Chiar din 1 ianuarie, presedintele Traian Basescu a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a implementa noul sistem pe repede-nainte.


Guvernul a aprobat alocarea a aproape jumatate de miliard de euro pentru dezvoltarea acestui site. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, “e-Romania” ar trebui sa simplifice viata cetatenilor prin furnizarea raspunsurilor la toate întrebarile si solicitarile lor fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze la vreun ghiseu.


Informatiile vor fi transmise electronic între toate institutiile responsabile fara implicarea cetateanului, acesta primind doar raspunsurile pe care le cauta. Noul site ar trebui sa simplifice sistemul de încasare a taxelor si impozitelor si sa reduca evaziunea fiscala, se mai arata în comunicat.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu