duminică, 21 noiembrie 2010

Paralizia, diabetul şi bolile cronice vor putea fi tratate cu celulele stem

Paralizia, diabetul si bolile de inima vor putea fi tratate definitiv cu ajutorul celulelor stem. Americanii si britanicii se pregatesc sa dea marea bomba în lumea medicala. Vor încerca sa vindece paralizia, pentru început, cu ajutorul celulelor stem. Medicii sunt foarte optimisti, mai ales dupa ce metoda a functionat pe animale.


Pentru milioane de oameni din toata lumea, paralizia a însemnat condamnarea la o viata într-un scaun cu rotile. În curând, ar putea fi doar o boala usor de tratat. Totul datorita celulelor stem si a puterii uluitoare de regenerare pe care o au. Celulele miraculoase sunt extrase din embrioni umani, care nu sunt mai mari decât o gamalie de ac.


"Este important! Aceste celule stem embrionare sunt cele mai puternice pe care le avem disponibile pentru terapie. Se pot transforma în 200 de celule diferite din organism. Daca rezultatele vor fi bune, desi testele pot dura de la 5 la 10 ani, vom putea sa creem celulele la scara la care avem nevoie." a declarat profesorul Chris Masin de la Universitatea din Londra.


În majoritatea cazurilor de leziuni ale maduvei, este distrus învelisul nervilor. Banuiala ca tratamentul cu celule stem poate fi solutia a fost confirmata de testele pe animale.


Acum, medicii americani au ales sase pacienti pentru experimentul care va revolutiona medicina. Le-au injectat o cantitate mica de celule stem, pentru siguranta, iar acum spera ca acestea se vor reface.


Pentru medicina, acesta poate fi începutul unei noi ere. Pentru pacientii care sufera de paralizie, ar putea însemna sansa nesperata la o viata normala.


Observator


View the original article here


Copy your personal media from DVDs, Blu-Ray, and/or YouTube to be able to play on iPod, Cell phones, Computers, iPhone and Apple Tv. Converts 1 in 10 visitors, see affiliate page for proof!


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu